Mar 23, 2016

Allt fler inom industrin satsar på digital kommunikation - Lesjöfors är nästa på tur


Lesjöfors har länge sett potentialen i en ökad digitalisering och växlar nu upp den satsningen ännu ett snäpp. Genom rekryteringen av en erfaren webbspecialist ska företagets externa och interna kommunikation utvecklas.

Sofia Håkansson är nyanställd marknadskoordinator på Lesjöfors sedan den 1 mars 2016 och hennes bas kommer att vara på huvudkontoret i Karlstad. Sofia kommer närmast från en tjänst som projektledare och webbkonsult på Ninetech i Karlstad. Lesjöfors är inte ett nytt företag för Sofia; hon har arbetat som ansvarig projektkoordinator för Lesjöfors sedan 2008 och har god inblick i verksamheten.

Stort fokus på digital kommunikation

Ett mycket viktigt uppdrag för den nya marknadskoordinatorn blir att fortsätta att utveckla Lesjöfors digitala närvaro och marknadsföring.

- Webben spelar redan idag en stor roll i vår marknadsföring och den kommer framöver att bli en ännu viktigare kanal tillsammans med andra digitala kanaler. Det är en inspirerande utmaning, men jag känner mig trygg med min bakgrund och tio års erfarenhet inom digital kommunikation och marknadsföring, säger Sofia Håkansson.

Nytt intranät i pipeline

En annan viktig uppgift som prioriteras är ett nytt intranät för koncernen. Intranätet är en viktig del i att förstärka företagskulturen trots stora geografiska avstånd. Genom ett välfungerande intranät kan medarbetarnas erfarenheter och kunskaper i de olika koncernbolagen utnyttjas effektivt och ett starkt varumärke byggas inifrån och ut.

Utmanande kommunikationsuppdrag

Hur ser den nya marknadskoordinatorn på sina kommande arbetsuppgifter?

- Med spänning. Det är inspirerande att jobba med ett varumärke vars sortiment av fjädrar och banddetaljer sträcker sig över så många branscher och marknader. Att kommunicera på rätt sätt till varje bransch på alla marknader är en utmaning jag ser fram emot.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT