Alla äventyr räknas för nya V60 Cross Country

Jan 25, 2019

Alla äventyr räknas för nya V60 Cross Country


Vad gör ett äventyr till ett äventyr?

Alla äventyr räknas. Det är temat för den kampanj som startar i dag för nya Volvo V60 Cross Country. Som en del i kampanjen kan de svenska kunderna via appen Volvo on Call räkna till inte mindre än 580 svenska äventyr. Minst. Många av dem bara runt hörnet hemifrån.

Vad gör ett äventyr till ett äventyr? Handlar det om att åka tusentals mil till ett exotiskt land, klättra i branta berg eller kanske korsa Atlanten? Eller är det faktiskt så att äventyret är närmare än man tror.

I kampanjen för V60 Cross Country är budskapet att ”alla äventyr räknas” och de finns betydligt närmare än man tror. Genom att koppla kampanjen direkt till bilen via Volvo on Call tar Volvo Car Sverige ett helt nytt grepp.

V60 Cross Countryägarna i Sverige, och i övriga Europa, får via appen tillgång till nära äventyr och kan enkelt skicka vägbeskrivningen från appen direkt till bilen. Det handlar om cirka tre till fem geografiskt nära äventyr för varje ägare. Totalt i Sverige finns som nämnts 580 äventyr att ta del av. Från Albertas Myr till Ycke Urskogs naturreservat.

Möjligheten släpps först enbart till V60 Cross Countryägare men om cirka ett halvår kommer äventyren att erbjudas samtliga ägare av en Cross Countrybil från Volvo.

Volvo V60 Cross Country premiärvisades hösten 2018. Nu är det dags för stor lansering över hela Sverige. Volvohandlarna bjuder in till premiärvisning och provkörning helgen 2-3 februari.

Från start blir det möjligt att beställa bilen som D4 AWD. När modellår 20 släpps kommer också motoralternativet T5 AWD. Mildhybrid och laddhybrid kommer att lanseras längre fram.

Jämfört med syskonet V60 har Volvo V60 Cross Country 60 mm högre markfrigång och kan därmed ta sig fram långt bortom allfarvägarna. Bilen har också fått en robust men samtidigt elegant design.

- Med Volvo V60 Cross Country tar vi vår familjekombi till en helt ny miljö. Cross Country-versioner av våra bilar har tilltalat svenska kunder under många år. Vi räknar med att V60 Cross Country på sikt ska stå för cirka 30 procent av den totala V60-försäljningen, säger Kristian Elvefors, vd för Volvo Car Sverige.

Fotnot: Kampanjen för V60 Cross Country får premiär i TV4 fredagen den 25 januari klockan 20:30. Musiken har skrivits och framförs av Göteborgsartisten August Wilhlemsson.

Se filmen på Volvos hemsida här!
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT