Aug 31, 2016

Aliaxis presenterar Rheinhütte Pumpen på ProcessTeknik


Aliaxis Utilities & Industry visar sitt sofistikerade breda pumpsortiment i monter D07:29, hall D den 4 – 6 oktober.

Som specialist på korrosion och slithållfasta material, är Rheinhütte Pumpen GmbH och Aliaxis Utilities & Industry AB ledande kunskapsmässigt på inom många specifika områden. Basen för det breda pumpprogrammet är de tre materialgrupperna metall, plast och keramik.

Detta materialutbud och mer än 20 olika pumpvarianter, erbjuder rätt lösning för varje kunds specifika projekt. I nära kommunikation med sina kunder och Rheinhütte Pumpen’s erfarna projektteam, utvecklas individuella koncept och lösningar för avancerade tillämpningar.

Under Processteknik-mässan på svenska mässan i Göteborg, visar Aliaxis Utilities & Industry sitt sofistikerade breda pumpsortiment i monter D07:29, hall D den 4 – 6 oktober. Med den nya och ljusa monterdesignen profilerar Aliaxis sitt nya namn.

Förutom sina välkända pumpar för kemiska och aggressiva applikationer, erbjuder Rheinhütte Pumpen också högtryckspumpar för koncentrerad solenergi. Företaget levererar vertikala GVSO-pumpar för saltsmältor till ett 50MW solkraftverk i Kina. Delingha 50MW är det första kommersiellt drivna solvärmekraftverket i Kina. Zhejiang Supcon Solar Energy Technology har utvecklat solvärmekraftverkstekniken i moduldesign för projektet.

Rheinhütte Pumpen har levererat vertikala GVSO-pumpar för smält salt till solkraftverket under första hälften av 2016. Vidareutveckling av denna förbättrade flerstegs-hydrauliska konstruktion kommer att säkra en banbrytande position för Rheinhüttes GVSO-serie i högtrycks- och högtemperaturapplikationer. Kemiska dränkbara pumpar används för att pumpa aggressiva, heta och förorenade medier. Pumparna klarar att pumpa varm saltsmälta vid temperaturer upp till 600 °C i solartermiskt drivna tornkraftverk med pumphöjder upp till 320 meter. Aliaxis och Rheinhütte Pumpen är övertygade om att deras erfarenhet inom olika applikationer för saltsmältor är anledningen till att man fick till kontraktet i Kina. Pumpning av saltsmältor för värmeöverföring och värmelagring är en utmanande uppgift i solkraftverk.

Rheinhütte Pumpen har över 40 års erfarenhet och tekniskt kunnande inom högtrycks- och högtemperaturapplikationer för lagring av solvärme. Den förbättrade flerstegshydrauliska konstruktionen förenar GSVO-pumpens fördelar uppdaterad med de framtida marknadskraven från kunderna och marknaden.

Aliaxis ser fram emot att delta på Processteknik-mässan och hälsar sina besökare välkomna!
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT