Sep 12, 2016

Aliaxis presenterar avancerade keramiska produkter på ProcessTeknik


På årets Processteknikmässa i Göteborg i monter D07:29, hall D den 4 – 6 oktober presenterar Aliaxis sina produkter och det senaste inom keramvärlden.

Aliaxis Utilities & Industry är tillsammans med koncernbolaget FRIATEC AG i Mannheim, en av de ledande tillverkarna av keramiska produkter för processteknik.

På årets Processteknikmässa i Göteborg i monter D07:29, hall D den 4 – 6 oktober presenterar Aliaxis sina produkter och det senaste inom keramvärlden. Med den nya och ljusa monterdesignen profilerar Aliaxis även sitt nya namn.

I montern visar Aliaxis nyheter och det stora utbudet av produkter och lösningar för olika användningsområden inom bl.a. process och kemisk industri. Du finner allt från enklare keramiska produkter till avancerade kundanpassade mekaniska komponenter och elektrokeramer såsom högtrycks- och högspännings-genomföringar för extrema applikationer.

Som exempel på produkter för processindustrin kan nämnas:

Fullkeramiska pumpenheter för dosering och fyllning, där kolvar kan passas in i cylindrar med 2 – 5 µm spel. Dessa pumpenheter är tätningslösa, så man slipper tätningar som kan samla smuts och bakterier. Denna teknologi tillåter också CIP/SIP-rengöring.

Ett annat användningsområde för Aliaxis’ produkter är keramiska glidlager för magnetdrivna omrörare i farmaceutiska och biotekniska processer. Aliaxis keramer har genomgående hög prestanda med sin utmärkta slithållfasthet och extremt goda korrosionsbeständighet.

För andra applikationer som separatorer och dekanters lämpar sig kullager som hybrid eller fullkeramiska lager bättre.

För nivåmätning i tankar krävs material och produkter som tål mycket höga tryck och temperaturer samtidigt som de ska vara korrosionsbeständiga mot aggresiva vätskort och gaser. Aliaxis tillverkar keramiska fönster och antenner för beröringsfri mätning samt keramiska mikrovågsgenomföringar för interface mätning.

Listan med exempel kan givetvis göras ännu längre och mycket av dessa kan man se i Aliaxis’ monter. De keramiska material är FDA-godkända, vilket är en förutsättning för medicin- och livsmedelstekniska applikationer.

Aliaxis ser fram emot sitt deltagande på Processteknikmässan och hälsar sina besökare välkomna!

På bilden: Kullager fullkeramamiska och hybridlager.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT