Jun 4, 2018

ALIAXIS FRIDURIT laboratorieteknologi på ACHEMA 2018


Aliaxis och FRIATEC AG har under många år tillhandahållit lösningar som uppfyller de högsta kraven inom laboratorievärlden.

Som en höjdpunkt vid årets ACHEMA presenterar Aliaxis tillsammans med FRIATEC laboratoriebänkar av teknisk keramik med integrerad varmhållningsfunktion. Bänkskivans yta är konstruerad för kontinuerliga temperaturinställningar i intervallet 0 till 100° C, vilket gör installationen av en annan värmeapparat ovanpå arbetsytan onödig. Teknisk Keramik är ett 100% naturmaterial och är både termiskt och kemiskt resistent, reptåligt och lätt att underhålla/rengöra. Bänkskivor tillverkade av FRIDURIT teknisk keramik kundanpassas för att uppfylla individuella krav gällande form och färg. T. ex. så kan varmhållningsområdet omslutas med ett uppsamlingsspår för att samla släppvätskor eller som markering för att skapa en optisk gräns för att separera den uppvärmda arbetsytan från den ouppvärmda.

I år firar FRIATEC sitt 30-årsjubileum inom området decentraliserad luftrening. Den första luftrenaren (Fume Scrubber) presenterades vid ACHEMA 1988. Sedan dess har denna högpresterande funktionella princip utvecklats kontinuerligt för att möjliggöra minsta luftmotstånd och maximal absorptionseffektivitet upp till 97%. Produktportföljen består av inbyggda enheter samt luftrenare med extraktion avsedd för flexibel användning i laboratoriet.

Neutraliseringsanläggningen FRIDURIT C100 som har visat sig vara effektiv under många år kommer att få en ny design. Den integrerade styrenheten har helt omarbetats och utrustats med nya funktioner som USB-gränssnitt och datalogger. Enheten lagrar data permanent som kan läsas när som helst. Således kan fullständig dokumentation snabbt tillhandahållas, exempelvis för myndigheter eller andra kontrollorgan med avseende på överensstämmelse med tillåtna gränsvärden. Välkommen till FRIATEC’s monter A77 I Hall 4.1
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • AC Floby Magnus Johansson Reportage

  Teknikskiftet inom fordonsindustrin

  Man måste välkomna ny teknik och nya utmaningar om man vill finnas kvar, menar Magnus Johansson på Automotive Components Floby AB.
  340
 • EMO Reportage

  Bli smartare i Hannover

  Nu öppnas dörrarna till EMO och i år finns det extra anledning att åka till Hannover.
  160