Alfa Laval Susanne Pahlen Aklundh-2

Susanne Pahlén Åklundh. Foto: Alfa Laval.

Jun 9, 2021

Alfdex får order värd 400 miljoner


Ny patenterad elektrisk separator till en av världens största lastbilstillverkare.

Alfdex AB, ett 50/50 joint venture ägt av Alfa Laval och Concentric, har erhållit ett kontrakt att leverera en elektrisk separator till en global lastbils-OEM. Detta kontrakt med en av världens största lastbilstillverkare visar att den nya patenterade elektriska separatorn erbjuder marknadsledande teknik. Produktionen startar 2024 och försäljningsintäkterna från detta nya kontrakt beräknas uppgå till mer än 400 MSEK under de kommande fem åren.

Alfdex har en lång historia av att tillhandahålla tillförlitliga och högpresterande lösningar för aktiv rengöring av vevhusgaser i tunga lastbilsmotorer, en marknad som företaget leder globalt. Med kommande ännu tuffare lagstiftning om utsläpp samt nya krav på koldioxideffektivitet har Alfdex investerat i ett nytt sortiment av eldrivna separatorer. Dessa kombinerar den robusta och underhållsfria designen på den ursprungliga Alfdex-separatorn med en avancerad elektrisk drivenhet, vilket möjliggör ännu högre rengöringsprestanda, med exakt mjukvarukontroll. Produktens underhållsfria konstruktion har alltid varit viktig för kundens totala driftskostnad, men den är nu helt avgörande inför kommande förslag på lagstiftning som håller motortillverkaren ansvarig för efterlevnaden av utsläppsreglerna i över 10 år.

-Detta är ett viktigt kontrakt för Alfdex eftersom det bekräftar att nästa generations vevgasgashus-separatorer har fått marknadens förtroende, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen. De nya elektriska separatorerna är effektivare och gör det möjligt för lastbilar att minska sina utsläpp ytterligare, vilket är till fördel för både kunder och samhälle – och helt i linje med Alfa Lavals engagemang inom ’clean technologies’.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117