alfdex

Foto: Alfdex.

Jun 3, 2021

Alfdex får order från stor lastbilstillverkare i Kina


Avser nya motorplattformen.

Alfdex AB, ett 50/50 joint venture ägt av Alfa Laval och Concentric, meddelar att de i samarbete med en partner har erhållit ett kontrakt om att leverera vevhusgasseparatorer till en ny motorplattform med en stor inhemsk lastbilstillverkare i Kina. Lanseringen av detta motorprogram drivs av China-6-utsläppslagstiftningen för tunga lastbilar som kommer att genomföras den 1 juli 2021. Produktionen startar 2021 och försäljningsintäkterna från detta nya kontrakt beräknas vara mer än 150 MSEK över de närmaste fem åren.

Den kinesiska handlingsplanen för bättre luftkvalitet inkluderar många utsläppskällor, där tunga lastbilar utgör en viktig del. China-6-regleringen kommer generellt att gälla i Kina från och med den 1 juli 2021 och förväntas resultera i att fem miljoner tunga lastbilar behöver ersättas.

Alfdex-separatorn är den vanligaste lösningen för aktiv rening av vevhusgaser i lastbilsmotorer. Den lanserades 2004 och har blivit den etablerade lösningen för de flesta lastbilstillverkarna i Nordamerika och Europa. Alfdex tillverkar redan vevhusgasavskiljare i Kina och levererar till många OEM-tillverkare, inklusive Weichai, som är den största motortillverkaren i Kina och äger dotterbolag som även tillverkar tunga lastbilar.

-Denna utmärkelse är en viktig milstolpe för Alfdex som förstärker vårt långsiktiga engagemang för att betjäna den kinesiska marknaden och våra värdefulla lokala kunder, säger Fredrik Larsson, vd för Alfdex.

-Kina är den största lastbilsmarknaden i världen och vi är stolta över att vara en del av den pågående tekniska utvecklingen och bidra till våra kunders insatser för att omvandla miljön.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117