Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen inom Alfa Laval. Foto: Alfa Laval.

Apr 24, 2019

Alfa Laval tar rysk värmeväxlarorder


Ordervärde 70 miljoner kronor.

Alfa Laval har tagit en order för leverans av kompakta värmeväxlare till ett oljebolag i Ryssland. Ordern har ett värde av cirka 70 miljoner kronor och är bokad inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energidivisionen. Leverans beräknas ske under 2020.

Ordern omfattar Alfa Lavals kompakta värmeväxlare vilka kommer att användas till att återvinna värme från oljeproduktionsprocessen för uppvärmning av oljevatten-emulsion innan vattnet avskiljs.

-Det gläder mig att kunna meddela att vi tagit denna order på våra energieffektiva värmeväxlare, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen. De spelar en avgörande roll för energibesparing i de energikrävande processerna inom kolväteindustrin.
 • Aug 20, 2019

  Han ska lösa ingenjörsbristen

  Arbetsliv Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.
  7
 • Aug 20, 2019

  Okuma till stora scenen på EMO

  Branschnytt Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.
  14
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT