Foto: Alfa Laval.

Apr 3, 2018

Alfa Laval tar ännu en stor offshore-order


”Ordern visar på vår förmåga att möta offshoreindustrins höga krav när det gäller säkerhet.”

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Framo pumpsystem till ett FPSO-fartyg (Floating Production Storage Offloading) i Nordsjön. Ordern bokades inom affärsenheten Pumping Systems i Marindivisionen i slutet på mars och  har ett värde av cirka 125 miljoner kronor. Leverans beräknas ske under 2018.

”Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi på kort tid tagit ytterligare en stor order på våra Framo pumpsystem”, säger Peter Leifland, chef för Marindivisionen. Ordern visar på vår förmåga att möta offshoreindustrins höga krav när det gäller säkerhet.”

Visste du att… de första Framo pumpsystemen levereades till plattformar i Nordsjön redan på 1970-talet?

Om Alfa Laval 
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    39