Tom Erixon, vd och koncernchef Alfa Laval. Foto: Alfa Laval.

Apr 4, 2018

Alfa Laval säljer greenhouse-verksamhet


Det är verksamheten för tubvärmeväxlare som ska få ny ägare den 1 maj 2018.

Alfa Laval har tecknat ett avtal om att sälja sin verksamhet i produktgruppen för kommersiella tubvärmeväxlare, för närvarande placerad i ”the Greenhouse” (”Växthuset”), till BITZER-koncernen. Transaktionen förväntas slutföras 1 maj, 2018.

Den kommersiella tubvärmeväxlarverksamheten med säte i Alonte, Italien och med fokus på kyl- och luftkonditioneringsmarknaden, har varit en del av ”the Greenhouse” sedan 2016. Den flyttades dit tillsammans med några andra utvalda produktgrupper för att ges bästa möjliga förutsättningar för ett förbättrat resultat. Strategin har visat sig vara framgångsrik och den kommersiella tubvärmeväxlar-verksamheten redovisade intäkter på 120 miljoner kronor under 2017.

”Vi har sett en positiv utveckling av verksamheten för kommersiella tubvärmeväxlare under förra året”, säger Tom Erixon, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Vi är dock övertygade om att verksamheten kommer att få ännu bättre möjligheter att utvecklas inom BITZER-koncernen .”

”Det gläder mig att kunna välkomna Alfa Lavals skal-och-tubvärmeväxlare till BITZER-familjen. Produkterna som tas över från Alfa Laval är avsedda för luftkonditionerings- och kylapplikationer och kommer därmed att bredda BITZERs produktportfölj,” säger Gianni Parlanti, försäljnings- och marknadschef inom BITZER-koncernen. ”Denna transaktion innebär att BITZER blir den största oberoende tillverkaren av skal-och-tubvärmeväxlare globalt.”

Alfa Laval kommer fortsätta att sälja tubvärmeväxlare producerade i Bergamo, Italien och Sarasota, USA för nischapplikationer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT