Tom Erixon. Foto: Alfa Laval.

Nov 5, 2020

Alfa Laval hoppar av finskt köp


Meddelade på onsdagen att bolaget inte kommer att fullfölja förvärvet av finska Neles.

Alfa Laval offentliggjorde tidigare i år intentionen att förvärva aktierna i Neles, som är världsledande inom produkter och tjänster inom flödeskontroll, något som Alfa Laval har identifierat som ett viktigt tillväxtområde.

Köpet skulle ha möjliggjort för Alfa Laval att väsentligt stärka sin närvaro på den betydande marknaden för industriell flödeskontroll. Fullföljandet av uppköpserbjudandet var villkorat till förvärv av mer än femtio procent (50%) av de emitterade och utestående aktierna och rösterna i Neles, vilket inte kunde uppfyllas.

-Vi beklagar att färre än 50% av aktieägarna har lämnat in sina aktier. Samtidigt som den industriella logiken och tillväxtsynergierna mellan Neles och Alfa Laval skulle utgöra en betydande möjlighet för båda bolagen, tror vi inte att Neles skulle vara betjänt av att ha två stora aktieägare med motstridiga strategiska agendor på lång sikt. Av den anledningen har Alfa Laval beslutat att dra tillbaka det offentliga uppköpserbjudandet. Vi hoppas nu att Neles kommer att hitta en annan väg för att lyckas på den globala marknaden för industriellt flödeskontroll,” säger Alfa Lavals vd och koncernchef, Tom Erixon, i ett pressmeddelande.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    79
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT