Foto: Alfa Laval.

Jun 17, 2020

Alfa Laval får order värd 100 miljoner


Barlastvattenreningssystem till 40 fartyg.

Alfa Laval har tecknat två ramavtal, som löper över de kommande tre åren, för barlastvattenreningssystem. Avtalen innebär direkta ordrar för leverans av Alfa Laval PureBallast 3 till cirka 40 fartyg, med option på ytterligare 40 system.

Trots att sjöfartsindustrin har drabbats hårt av den pågående pandemin har Alfa Laval fortsatt att arbeta nära sina marina kunder för att säkerställa kontinuitet i deras dagliga verksamhet – och förbereda dem för framtiden.

-Vi är stolta över att ha säkrat dessa order – inte minst i dessa utmanande tider, säger Sameer Kalra, chef för Marindivisionen. De styrker även att PureBallast 3 är en marknadsledande lösning, samtidigt som vi får bekräftat att vårt fokus på kontinuitet i verksamheten har varit framgångsrikt. Vi har arbetat hårt för att fortsätta vara nära våra kunder och kan stödja dem när de behöver oss, trots de begränsningar som pandemin innebär.

Värdet av de direkta ordrarna är cirka 100 miljoner kronor, vilket inkluderar Alfa Laval PureBallast 3 system och i vissa fall även däckhus och hjälppumpar. De kommer att bokas i affärsenheten Marine Separation & Heat Transfer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT