Daniel Troedsson. Foto: Alelion.

Aug 28, 2019

Batteritillverkarens vd får lämna


Beskedet kommer några timmar efter att bolaget lämnat en kvartalsrapport med sjunkande försäljning och resultat.


Styrelsen för Alelion Energy Systems AB har beslutat att söka en ersättare för Daniel Troedsson som vd för Alelion Energy Systems AB. Daniel Troedsson lämnar bolaget med omedelbar verkan och i avvaktan på att hans efterträdare utses träder Åsa Nordström, marknadschef för bolaget, in som tillförordnad vd.

Beslutet tas mot bakgrund av den tuffa förändring som på senare år skett inom truckmarknaden och som inneburit att Alelions försäljning och resultat drastiskt försämrats när de stora trucktillverkarna i ökad utsträckning valt att börja producera egna litiumjonbatterier.

Batteritillverkaren lämnade tidigare idag delårsrapporten för andra kvartalet där försäljningen backade till 32,7 Mkr (53,7). Bolaget redovisade en förlust om -22,0 Mkr (0,9) och orderingången halverades till 23,9 Mkr (57,1).

I rapporten uppges den minskade försäljningen inom trucksegmentet som orsak till både försäljnings- och orderingångssiffrorna. och orderingång mycket negativt under det gångna kvartalet. De stora trucktillverkarnas insourcing av batteriproduktion påverkar bolaget och understryker behovet av de förändringsåtgärder som sedan en tid tillbaka genomförs, bland annat ökad satsning på specialfordon men också på distributionsmarknaden för truckar, skriver Daniel Troedsson i rapporten. Nu ska han alltså lämna bolaget.

”Daniel har gjort ett utmärkt jobb med att bygga upp Alelion och har under sin tid både varit med om att notera bolaget på börsen och etablera leveransavtal med några av världens största trucktillverkare”, säger styrelseordförande Jan Forsberg. ”Möjligheterna inom litiumjonteknologin är fortsatt mycket stora men den förändring som skett på truckmarknaden kräver en anpassning av bolagets strategi och verksamhet och styrelsen är av uppfattningen att en sådan lämpligen bör drivas av en ny vd.”
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT