Alelion Åsa Nordström

Åsa Nordström. Foto: Alelion.

Jun 9, 2021

Rekordaffär till Alelion


Tecknar mångmiljonavtal med Kalmar.

Alelion och Kalmar har tecknat ett leveransavtal avseende utveckling och produktion av högspänningsbatterisystem till ett värde av 53 MSEK under fyra år.

Kalmar, en del av Cargotec, erbjuder ett brett utbud av miljöeffektiva lösningar och tjänster för lasthantering till hamnar, terminaler, distributionscentraler och tung industri över hela världen.

-Alelion och Kalmar har drivit ett gemensamt utvecklingsprojekt under några år och vi är nu glada att kunna presentera nästa steg, som kommer att omfatta serieproduktion av batterisystem från 2022, säger Anders Dison, försäljnings- och marknadschef för Alelion Energy Systems.

-Denna teknik minskar miljöpåverkan och ökar maskinens prestanda vilket gör det möjligt för våra kunder att förbättra sig. Kalmars ambition är att ha ett helt elektriskt sortiment och Alelion är en del av den resan när det gäller att utveckla och leverera lösningar till våra gaffeltruckar, säger Stefan Hultqvist, VP Forklift Trucks Kalmar. Alelion Energy Systems utvecklar och tillverkar kundanpassade batterisystem baserade på litiumjonteknik, som ersätter fossila bränslen eller blybatterier i olika typer av specialfordon.

-Detta engagemang från Kalmar markerar nästa steg framåt för Alelions fokuserade strategi för att möjliggöra pågående elektrifiering av specialfordon. Dessutom stärker det vår position inom segmentet specialfordon för hamnar, flygplatser och logistiklösningar, säger Åsa Nordström, VD för Alelion Energy Systems.

De senaste åren har Alelion Energy Systems ökat sitt fokus på mer avancerade högspänningsbatterisystem för specialfordon, ett segment där företaget har fått ett antal viktiga order. Flera kunder genomför nu tester med produkten, vilket är den fas som föregår certifiering och start av serieproduktion.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117