Alelion Åsa Nordström

Åsa Nordström. Foto: Alelion.

Feb 18, 2021

Alelion får miljonorder från ny distributör


Första order från en av de största turkiska distributörerna av batterier för industriellt bruk.

Alelion har fått en order på litiumjonbatterier för drygt 1 MSEK från Gama Akü Ltd, en av de största turkiska distributörerna av batterier för industriellt bruk. Ordern kommer levereras och faktureras under andra kvartalet.

Gama Akü ingår i Alelions nyetablerade nätverk av distributörer inom materialhantering i Europa. Alelion har under det senaste halvåret strategiskt säkrat distributionskanaler i Europa och har nu avtal med ett tiotal distributörer som täcker de viktigaste marknaderna. I flertalet europeiska länder finns nu utbildade säljare, vilket öppnar en ny kanal till marknaden för Alelion.

Passar alla trucktyper
Batterierna som beställts av Gama Akü ingår i Alelions stand alone-koncept, där en och samma batterityp passar nästan alla truckmodeller tack vare anpassade yttertråg.

Konceptet öppnar nya möjligheter att ersätta befintliga blybatterier inom materialhantering med mer hållbara alternativ. Alelions litiumjonbatterier kan återvinnas genom demontering där alla delar kan återvinnas eller återanvändas i andra produkter. 

-Vi ser en efterfrågan på miljövänligare och effektivare utbytesbatterier till befintliga truckar på marknaden. Tajmingen är perfekt och med vårt nya koncept till distributörer når vi ut till marknaden på en bredare front, säger Anders Dison, Sales and Marketing Director för Alelion Energy Systems.

Unik utbildningsplattform
Som stöd för distributörerna har Alelion tagit fram en unik global utbildningsplattform där säljkåren utbildas för att kunna ge sina kunder inom materialhantering sakkunnig rådgivning i samband med investeringen i nya, moderna batterier. Dessutom utbildas distributörerna för att hantera även den tekniska supporten till sina kunder.

-Affären med Gama Akü är ett kvitto på att vårt helhetserbjudande till distributörerna tas väl emot av marknaden, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems.

Marknaden för litiumjonbatterier inom materialhantering väntas växa i takt med att blysyrabatterier skiftas ut mot det effektivare litiumjonalternativet. Alelion har redan tillverkat och driftsatt ca 5 000 batterier globalt och är väl rustat för att bidra till kundernas produktivitet, från utveckling och testning av batterier till produktion, service, support och utbildning. Allt sköts i egen regi från fabriken i Göteborg.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    75
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT