Sesam 800 radiosystem. Foto: Åkerströms Björbo.

Oct 20, 2017

Åkerströms Björbo får order från Weimer


Sesam 800 radiosystem är sändare och mottagare anpassat för extrema miljöer där det ställs mycket höga krav på vibration och stötkänslighet.

Åkerströms Björbo har fått en ny radiostyrningsorder från Weimer Skogsteknik & Hydraulik.

Weimer har sedan början av 60-talet konstruerat och tillverkat skogsvagnar i småländska Råskog. Ledstjärnan för företaget har alltid varit att tillverka skogsmaskiner med hög kvalitet och funktion. Idag tillverkar företaget även griplastare och vinschar samt säljer hydrauliska komponenter från väl utvalda leverantörer.

Den nya ordern består av Åkerströms Sesam 800 radiosystem , sändare och mottagare anpassat för extrema miljöer där det ställs mycket höga krav på vibration och stötkänslighet. Radiostyrningen ska användas för styrning av vinschar med funktioner som start/stopp samt in/ut.

-Vi är väldigt glada över att få leverera våra tåliga och slitstarka radiostyrningar till Weimers kvalitetsvinschar. Åkerströms är sedan många år en välkänd och pålitlig leverantör av kvalitetsprodukter till industrin. Våra radiostyrningar används till bland annat styrning av industrikranar och industriportar men har också andra användningsområden inom skogs- och jordbruk, säger Johan Hårdén, vd för Åkerströms Björbo.

Åkerströms Björbo är ett internationellt företag grundat 1918 som utvecklar, producerar, marknadsför och servar tåliga och tillförlitliga kvalitetsprodukter för kommunikation och radiostyrning av industrikranar, portar och mobila tillämpningar.

  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT