Foto: Hannover Messe.

Nov 16, 2018

Sverige och Hannovermässan - a perfect match!


Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.

– Svensk ingenjörskonst är känd över hela världen. Vi anses vara det mest innovativa landet och vi har världskända startups, säger Elisabeth Somp på Business Sweden, som har fått regeringens uppdrag att leda partnerlandsprojektet.

Sverige ligger i framkant när det gäller innovation och samarbete och vi har en regering och en industri som är dedikerad att driva den digitala omställningen. Samtidigt är Tyskland Sveriges exportnation nummer ett och svensk industris viktigaste exportpartner. A perfect match menar Hannovermässan. 

Tyskland är en stor industrination och utgör en stor marknad, men Tyskland har inte samma digitala mognad som Sverige, menar Elisabeth Somp. Därför finns här en stor outnyttjad potential för svenska företag.

Se partnerlandfilmen:

I skrivande stund arbetar Business Swedens kontor i Stockholm och Berlin för högtryck med förberedelserna. Målsättningen med partnerskapet är att öka Sveriges export, att attrahera investeringar till Sverige, att bygga nya internationella partnerskap och att stärka Sverige som hållbar innovativ partner.
 
Temat för det svenska partnerskapet är Sweden Co-Lab. Under detta tema och i en nationell paviljong kommer Sverige att visas upp som ett växthus för samskapande (Co) och innovation (Lab). Sverige ska positionera sig som en “hotspot” för innovation, forskning, testbäddar och trender som skapar lösningar för framtiden. Hela värdekedjan kommer att visas upp, små, mellan och stora företag, startups samt statliga och offentliga aktörer.

Många möjligheter för SME-företag

– Det finns flera sätt för svenska SME-företag (små och medelstora företag) att delta på mässan, säger Linda Steen på Trade Fair Agency, som är Hannovermässans svenska representant.

Dels kan man delta i Co-Lab och Team Sweden, det vill säga i Business Swedens satsning i den nationella paviljongen. Dels kan man ställa ut individuellt eller i svenska samlingsmontrar inom de ordinarie delmässorna. Eller så gör man både och för bästa exponering.

– På mässan finns en automationspaviljong som arrangeras av Automation Region i samarbete med Svenska Mässan. Det finns också en energipaviljong som arrangeras av Energimyndigheten, berättar Linda Steen. I dessa paviljonger erbjuds olika utställarpaket.

Även på delmässan Industrial Supply finns möjlighet att delta i samlingsmonter. Där arrangerar, för tredje året i rad, Elmia i samarbete med Fordonskomponentgruppen, FKG och Svensk Industriförening, Sinf, en samlingsmonter för svenska leverantörer till tillverkningsindustrin.

– Intresset från svenska underleverantörer är bra, men det finns fortfarande platser kvar för intresserade företag, säger Bengt Johansson på Elmia.

Hannovermässan är världens största industrimässa och med sitt globala fokus attraherar den såväl näringsliv som politiker och akademi. Hit kommer cirka 210.000 fackbesökare från 98 länder för att träffa cirka 6.500 utställare från 75 länder. Varje år står ett land i särskilt fokus och när mässan äger rum den 1-5 april 2019 är det alltså Sverige som kommer att ha rollen som partnerland.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Åk med när Sverige styr mot Hannover Messe

Tag tillfället i akt och exponera ditt företag på en global arena och knyt nya band för hållbara samarbeten. Nedan listar vi kontaktuppgifter för mer information om de olika alternativen för deltagande på Hannovermässan. Om du vill veta mer eller är intresserad av att delta med ditt företag, kontakta snarast någon av kontaktpersonerna.

Co-Lab och Team Sweden, Business Swedens nationella paviljong:
Helena Carlsson, Business Sweden, Helena.BarrantesCarlsson@business-sweden.se

Automationspaviljongen, svensk samlingsmonter som arrangeras av Automation Region och Svenska Mässan:
Annika Persson, Svenska Mässan, annika.persson@svenskamassan.se

Energipaviljongen, svensk samlingsmonter som arrangeras av Energimyndigheten:
Ludvig Lindström, Energimyndigheten, ludvig.lindstrom@energimyndigheten.se

Industrial Supply, svensk samlingsmonter som arrangeras av Elmia, FKG och Sinf:
Bengt Johansson, Elmia, bengt.johansson@elmia.se

Individuellt deltagande Hannovermässan och allmänna frågor:
Linda Steen, Trade Fair Agency, Hannovermässans svenska representant, linda.steen@tradefairagency.se

Hannovermässan info: http://www.hannovermesse.de/
Team Sweden info: http://swedenhannovermesse.com/
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT