Rotomat lagerlift. Foto: Hänel/AJ Produkter.

Jan 16, 2020

AJ Produkter kompletterar sin produktportfolio med Hänels lagerautomater


AJ Produkter erbjuder nytänkande volymlagringslösningar och flexibla hyllsystem som kan anpassas efter olika typer av verksamheter.

Företagets egenutvecklade pallställ Ultimate har en design som maximerar volymutnyttjandet och lagringsprestandan, utan att göra avkall på belastningskapaciteten. Ultimate är därtill justerbart så att pallställets höjd kan nyttjas till fullo, vilket både reducerar behovet av höga lyft, ökar effektiviteten och sparar energi.

– Hänels sortiment ökar våra möjligheter att skapa effektiva och ergonomiska högdensitetslager och snabbplockprocesser, säger Mattias Von Der Luft, som leder arbetet med att ta fram kundpassade lagerprojekt hos AJ Produkter.

Hänel med säte i tyska Bad Frierichshall är en av världens ledande tillverkare av produkter och programvara för högeffektiva lagerautomater för varulager och dokumentarkiv. Företaget har alltsedan starten 1953 skapat förutsättningar för innovativa och utrymmessnåla lagringslösningar. Idag tillverkar Hänel 2 500 maskiner/år som exporteras till kvalitetsmedvetna kunder över hela världen.

Det nya samarbetet är ett led i AJ Produkters strategi för ökad tillväxt. Initiativet utvecklades snabbt till ett ömsesidigt intresse, och avtalet mellan de båda familjeföretagen undertecknades i november av AJ Produkters grundare och ägare Anders Johansson och Hänels ägare i andra generationen, Joachim och Michael Hänel.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT