Torbjörn Johansson. Foto: CTT Systems.

Feb 3, 2020

Airbus väljer CTT Systems


”Det här är en av de största affärerna vi gjort”

CTT SYSTEMS AB i Nyköping har på måndagmorgonen offentliggjort i ett pressmeddelande att Airbus valt CTT som OEM-leverantör av antikondensationsprodukter till A320-flygplansfamiljen. CTTs avfuktarprodukter utgör del i ett nytt fuktregleringssystem som kommer finnas i tillvalskatalogen som ”Supplier Furnished Equipment”, tillgängligt för fabriksmontering i flygplan med leverans från 2023.

”Det här är en av de största affärerna vi gjort”, säger Torbjörn Johansson, vd för CTT, till Di. 

CTT är vald som direktleverantör (tier-1) till Airbus. DAGS fuktregleringssystem kommer certifieras för och parallellt med utvecklingen av A321XLR, den senaste medlemmen i A320-familjen med extra lång räckvidd. CTT planerar att starta serieleveranser till Airbus under 2022.

-Vi är tacksamma att Airbus valt CTT som tier-1 leverantör av antikondensationsprodukter till A320-familjen. Det här är ett genombrott för vår aktiva fuktregleringsteknologi i narrowbody segmentet, säger Torbjörn Johansson, VD CTT Systems.

-Vi ser fram emot att optimera vårt system tillsammans med Airbus för att det ska kunna tillföra det extra skydd som krävs för att understödja passiva system. Genom att välja DAGS antikondensationssystem så får Airbus kunder extra skydd mot oönskad fuktighet och tar dessutom ytterligare ett steg mot sitt åtagande att kontinuerligt minska bränsleförbrukningen och sänka koldioxidutsläppen.

”Vi har sålt det här i många år till redan flygande flygplan. Nu är det första gången som Airbus kommer att erbjuda det här som en option vid tillverkning av flygplan. De producerar nu 55 flygplan i månaden, och pratar om att man vill upp till 65 i månaden”, säger Torbjörn till Di.

CTT har inget garanterat ordervärde.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT