Airbus A321neo. Foto: Airbus.

Aug 22, 2017

Flygbolag köper Airbus-plan för 33 miljarder


Affären gäller 32 flygplan av nya modellen Airbus A321neo.

Cathay Pacific har tecknat en avsiktsförklaring om att köpa 32 nya flygplan från Airbus. Ordersumman enligt gällande listpriser uppgår till 31,7 miljarder hongkongdollar, vilket motsvarar nära 33 miljarder svenska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beställningen avser flygplan av modellen A321neo och Airbus förväntas leverera dem mellan 2020 och 2023.

Det nya A321neo-flygplanet kommer att ersätta och modernisera Cathay Dragons nuvarande flotta om 15 A320 och åtta A321s, med ytterligare flygplan som gör det möjligt för flygbolaget att expandera i regionen. Förutom att lägga till nya destinationer planerar bolaget också att öka flygningarna på vissa av de mer populära rutterna. Flygplanet kommer att opereras av Cathay Dragon, gruppens regionala operatör, på flygbolagets sträckor mellan Hongkong och andra asiatiska destinationer.

Cathay Pacific betjänar idag 56 destinationer i Asien.
 • Jan 28, 2021

  RZ INM Mekaniska investerar i robotlösning

  Reportage – Vi kommer snart att gå in i ett stort projekt där denna investering var absolut nödvändig för oss, säger vd Christoffer Ågren. Se filmklippet.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

  I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
  65