Engineered and Designed by ELiSE Leichtbau. Foto: AIM.

Jan 26, 2017

AIM skapar affärer inom additiv tillverkning


Med serieproduktion i sikte investerar Östersundsbolaget i fler 3D-skrivare.

Östersundsbaserade AIM - Additive Innovation & Manufacturing Sweden AB - med fokus på metallutskrifter för industri och medicinteknik, utökar nu maskinparken med två högpresterande 3d-skrivare från Arcam. Det skriver 3dp.se.

AIM etablerades i Östersun hösten 2016. Bolaget har sitt ursprung i forskning vid Mittuniversitetet i Östersund, där man sysslat med 3D-printing i över femton år. Bland grundarna finns också personer med lång industriell erfarenhet.

Totalt satsades drygt 15,5 miljoner kronor av bland andra Almi Invest, Investa Företagskapital samt ett antal privata investerare.

Många ser fortfarande 3d-skrivarna som optimala för prototyptillverkning. Men de är mer än så, sa AIMs vd Göran Elovsson då till tidningen Ny Teknik. Vi ska bli den första serietillverkaren i Norden.

Mittuniversitetet är ledande inom additiv tillverkning, till och med världsledande inom metall och vår uppgift är att föra ut det till marknaden, att tillverka produkter och skapa affärer, menar Göran Elovsson på AIM, som också prisades som årets IT-entreprenör vid Guldgalan i Östersund i november.

Nu satsar alltså bolaget på ytterligare två högpresterande 3d-skrivare från Arcam.

– Sedan maj när vår första Q10 plus-maskin installerades har vi producerat över 400 prototyper. Ett antal kunder efterfrågar nu möjligheten till serieproduktion. Därför tar vi nästa steg i vår utveckling och installerar två nya maskiner, en Q10 plus och en Q20 plus, säger Göran Elovsson, vd för AIM Sweden AB.

– Vi på Arcam är stolta över att AIM Sweden AB väljer vår unika EBM-teknik för sin produktion. Med tre maskiner installerade har de den största EBM-kapaciteten i Norden, säger Magnus Rene, vd på Arcam.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT