Foto: AGES.

Mar 20, 2020

Ages varslar 50


I coronavirusets kölvatten vidtar Ages åtgärder som främst korttidspermitteringar, men alltså även varsel.

Det framgår av ett pressmeddelande.

AGES operativa verksamhet har hittills bedrivits utan störningar och efterfrågan på koncernens produkter har varit relativt oförändrad, skriver företaget.

Under den gångna veckan har dock flertalet av AGES största kunder stängt ner sin produktion alternativt informerat att de inom mycket snar framtid kommer stänga ner. Detta har medfört en tydlig justering av orderingången på kort men även på lite längre sikt varför AGES produktionsenheter omgående behöver anpassa sin verksamhet genom både permanent och temporär minskning av personalstyrkan.

AGES åtgärder, som berör flertalet av företagets medarbetare, omfattar i huvudsak kortsiktig permittering med stöd av statliga stödinsatser men även ett sammanlagt varsel i koncernen om uppsägning av ca 50 medarbetare.   
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37