Dec 20, 2018

AGES investerar i välutrustad 5-axlig från Storebro


Maskinens mångsidighet blev avgörande. Passar verktygsavdelningen där ett ungt drivet arbetslag tar fram fixturer och verktyg.

AGES Machining AB i Unnaryd har valt en universell 5-axlig Flerop till sin verktygsavdelning. Det blir en välutrustad SPINNER U5-1530 med både 5-axligt rundbord om Ø630 och ett stillastående T-Spårsbord för fastspänning av större arbetsstycken. 

Projektansvarig Jonathan på Ages kommenterar;

-Vi blev intresserade av maskinen på mässan, och mångsidigheten tillsammans i samband med att vi får en riktig kvalitetsmaskin är två parametrar som spelar in stor roll att vi valt göra denna investering. Perfekt både vid bearbetning av fixturplattor och gripklor till våra robotar.

Valet föll just på denna SPINNER U5-1530, för maskinens mångsidighet som passar väldigt bra in i AGES verktygsavdelning. På verktygsavdelningen jobbar ett ungt drivet arbetslag med att ta fram fixturer och verktyg till AGES produktion av aluminiumkomponenter till svensk bil- och verkstadsindustri.

Maskinen levereras genom STOREBRO Machine Tools i Varberg, som tillsammans med systerbolaget SMT är återförsäljare av SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.

Projektansvarig Victor Backman kommenterar;

-Första SPINNER Maskinen som vi som ny återförsäljare säljer. Jag kom i kontakt med AGES team på ELMIA Verktygsmaskiner tidigare i år. Sedan dess har vi jobbat fram detta projekt, som väldigt kul att vi kunde sy ihop och sätta bollen i rullning. Efter detta har vi sålt ytterligare SPINNER Maskiner till andra kunder i Sverige.

SMT
 • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4