Dec 20, 2018

AGES investerar i välutrustad 5-axlig från Storebro


Maskinens mångsidighet blev avgörande. Passar verktygsavdelningen där ett ungt drivet arbetslag tar fram fixturer och verktyg.

AGES Machining AB i Unnaryd har valt en universell 5-axlig Flerop till sin verktygsavdelning. Det blir en välutrustad SPINNER U5-1530 med både 5-axligt rundbord om Ø630 och ett stillastående T-Spårsbord för fastspänning av större arbetsstycken. 

Projektansvarig Jonathan på Ages kommenterar;

-Vi blev intresserade av maskinen på mässan, och mångsidigheten tillsammans i samband med att vi får en riktig kvalitetsmaskin är två parametrar som spelar in stor roll att vi valt göra denna investering. Perfekt både vid bearbetning av fixturplattor och gripklor till våra robotar.

Valet föll just på denna SPINNER U5-1530, för maskinens mångsidighet som passar väldigt bra in i AGES verktygsavdelning. På verktygsavdelningen jobbar ett ungt drivet arbetslag med att ta fram fixturer och verktyg till AGES produktion av aluminiumkomponenter till svensk bil- och verkstadsindustri.

Maskinen levereras genom STOREBRO Machine Tools i Varberg, som tillsammans med systerbolaget SMT är återförsäljare av SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.

Projektansvarig Victor Backman kommenterar;

-Första SPINNER Maskinen som vi som ny återförsäljare säljer. Jag kom i kontakt med AGES team på ELMIA Verktygsmaskiner tidigare i år. Sedan dess har vi jobbat fram detta projekt, som väldigt kul att vi kunde sy ihop och sätta bollen i rullning. Efter detta har vi sålt ytterligare SPINNER Maskiner till andra kunder i Sverige.

SMT
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT