G66. Bild: Sliptjänst.

Nov 9, 2017

Äger nu två av de längsta plan/långslipningsmaskinerna i Sverige


Familjeföretaget i Norrköping satsar stort och långt för framtiden.

93-åriga Norrköpingsbaserade familjeföretaget Sliptjänst AB satsar framåt. Här investeras stort och långt med inköpet av plan/långslipmaskinen Göckel G66 med en totallängd av 10,5 meter och en vikt av 8 ton.

Ronny Henrysson säger att man hoppas att ta mer marknadsandelar inom återvinningsindustrin:

-Vi har fått en kapacitetökning på mellan 70-80 procent och samtidigt kan vi minska leveranstiderna till kunderna.

Sliptjänst AB äger nu två av de längsta plan/långslipningsmaskinerna i Sverige.

-Kunderna vars verktyg vi slipar finns över hela Sverige inom återvinnings-, plåt-, pappers-, trä-, snickeri- och verkstadsindustrin.

Familjen Henrysson är femte familjen att driva Sliptjänst AB, också känt som Eskilstuna-Sliperiet i Norrköping som grundades redan 1924.

Bröderna Ronny och Kenneth Henrysson är kompanjoner och slipmästare av andra generationen, då Ronny tidigare drev bolaget mellan 1989-2001 tillsammans med deras framlidne far Bo Henrysson.

De anställda är Jenny Henrysson och David Henrysson, fru och son till Ronny. David Henrysson är Slipmästare av tredje generationen.

 • Aug 12, 2020

  8 trender inom 3D-print

  Reportage Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
  129
 • Aug 12, 2020

  Omställningen till elmotorer förbereds i testlabb

  Nyheter Samarbete mellan några stora svenska industriföretag och lärosäten, ska förbereda produktionen av elektriska drivlinor.
  83
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  8 trender inom 3D-print

  Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
  129