Oct 21, 2016

Ägarskifte på Forsheda Stålverktyg


Nu tar bröderna över verktygstillverkaren.

Forsheda Stålverktyg har fått nya majoritetsägare. I höst har platschefen och marknadschefen tagit över verksamheten. Det är bröderna Johan och Fredrik Fransson som axlar uppgiften att vidareutveckla företaget. De har förvärvat 70 % av bolaget av Anders Nilsson och Tomas Rapp.

      - Anledningen är att vi vill trygga framtiden för företaget, säger Anders Nilsson.

Inga passar bättre för att axla uppgiften än Johan och Fredrik. Bröderna är verksamma på Forsheda Stålverktyg idag. Johan är platschef och Fredrik är marknadschef. Båda har en gedigen erfarenhet av att utveckla och tillverka formverktyg och har en mycket god kännedom om branschen och marknadens krav.

      - Vi har varit mycket lyckosamma när vi rekryterade dem till oss, säger Tomas Rapp. Det är svårt att hitta personal som har hög kompetens inom hela vår värdekedja. Därför känns det bra för både oss och företaget att de tar över ansvaret för verksamheten. Företaget vilar i goda händer.

Ett viktigt skäl till att bröderna blev majoritetsägare är att de kan verksamheten och har inblick i vardagen på företaget. På så sätt tryggas både utveckling och kunskapsnivån stärks.

Även köparna, Johan och Fredrik Fransson, är mycket nöjda. De säger i en kommentar till Svensk Verkstad:

- Vi tycker det är ett fantastiskt fint erbjudande som vi fått av de tidigare ägarna. Vi ser verkligen fram emot den här utmaningen och det ansvar som krävs för att driva detta bolag. Allt känns väldigt bra och gensvaret från kunder och omgivning har varit väldigt fin.

Men Anders och Tomas kommer att vara kvar i bolaget och fungera som bollplank och resurs. Anders är vd fram till årsskiftet och på det nya året blir Fredrik vd.

      - Forsheda Stålverktyg är väl rustat inför framtiden med bröderna vid rodret, konstaterar Anders och Tomas.

Topbilden: Från vänster Fredrik och Johan Fransson.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT