Bilden visar operatören som matar fram restmaterialet från coilsen när valsmataren inte längre klarar av att mata fram. Oftast körs materialet fram till sökarstift och sedan kör pressen nästa slag. Foto: Agab.

Feb 21, 2019

Coilmaster är en ny maskin som förbättrar både miljö och för operatör


När sista biten från coilsen ska dras ut blir det ofta stort spill samt operatören utsätts för stora risker med tungt och farligt jobb, säger Anders Gleerup på Agab.

AGAB har utvecklat och tillverkat en maskin för coilhantering som ger cirkulär hållbarhet, ergonomisk fördel för operatören samt bättre ekonomi till kunden.

-Vi pratar plåtförädling direkt från coils, säger Anders Gleerup på Agab. När sista biten från coilsen ska dras ut blir det ofta stort spill samt att operatören utsätts för stora risker med tungt och farligt jobb.

-AGAB har för detta utvecklat en unik motoriserad restbandsmatare som både sparar material och som gör jobbet snabbare, lättare och säkrare för operatören.

AGABs restbandsmatare, eller som beteckningen säger CM 1400 (Coilmaster) och som senast såldes till en underleverantör i Olofström, tillverkas och anpassas efter kundens förutsättningar.

AGAB Coilmaster drivs av två stycken valsar utav polyuretan. Undre valsen trycker med förutbestämt tryck upp mot ovanvalsen för att sedan med steglös fjärrstyrd drivning mata fram plåten till rätt position.

Tidigare var operatören tvingad att nibbla/kapa plåten för att sedan dra ut den tunga och vassa restplåten som inte gick att mata fram med valsmataren.

-Nu sparas mycket tid och material, men framförallt gör det livet mycket lättare och säkrare för operatören och svinnet på materialet minskar, förklarar Anders Gleerup. Detta kallar vi cirkulär, ergonomisk och ekonomisk fördel!

AGAB Coilmaster finns för coilbredder från 500 upp till 2000 mm och för plåttjocklekar upp till 12 mm. Alla anpassas efter kundens förutsättning men utgår från AGAB CM Coilmasters beprövade och robusta konstruktion.Bilden visar en AGAB coilmaster exkl. toppkåpa.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT