Foto: Afry.

Jun 25, 2020

AFRY populäraste arbetsplatsen bland forskare


600 forskare ingick i undersökningen.

Årets upplaga av Framtidens Forskning publicerar en undersökning där 600 forskare i Sverige rankat potentiella arbetsgivare. AFRY är det företag som hamnar högst upp på listan, som 36 procent av de svarande uppgett att de skulle kunna tänka sig att arbeta hos. Astra Zeneca kommer strax efter, med 31 procent.

Undersökningen är gjord mot ett slumpmässigt urval av forskare 29-30 april 2020 av tidningen Framtidens Forskning. I undersökningen svarade 600 forskare på frågan "Vilka av följande forskningsintensiva företag skulle du kunna tänka dig att arbeta hos?"

– Jag är mycket glad och stolt över att AFRY är och förblir ett attraktivt företag bland forskare, de utgör en viktig del av vår framgång. Vi arbetar med utveckling av innovativa och hållbara lösningar inom ett stort antal områden, och ett nära samarbete med akademin är av stor vikt, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef.

AFRYs strategi innebär att omsätta kunskap och forskningsresultat till paketerade lösningar för kunderna. Idag har AFRY 17 000 dedikerade medarbetare som arbetar inom områden som energi, industri och infrastruktur.

Den statistiska felmarginalen för undersökningen är 2,5–4,0 procentenheter. Magasinet och webbtidningen Framtidens Forskning produceras av NextMedia, i samarbete med Stiftelsen för Strategisk Forskning.


Mer om undersökningen:
https://framtidensforskning.se/artikel/hallbara-samhallet-fokus-for-afry/
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT