Aug 24, 2016

ÅF vinner betydande order


Ingenjörer från både Sverige och Danmark blir inblandade när Chr. Hansens produktionsanläggning i Roskilde ska moderniseras.

 

ÅF har tecknat ett nytt avtal med bioteknikföretaget Chr. Hansen A/S som är värt cirka 52 miljoner kronor.

ÅF ska modernisera Chr. Hansens produktionsanläggning i Roskilde i Danmark och ordern är ett helhetsåtagande. Anläggningen i Roskilde producerar probiotika som används i livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Den nya produktionsanläggningen väntas vara färdig i november 2017. Projektet drivs från ÅFs kontor i Herlev, Danmark, med ingenjörer från både Danmark och Sverige.

- Med en modern produktionsanläggning uppfyller vi kraven på högre kapacitet från våra kunder. ÅFs kompetens och erfarenhet av liknande projekt gör dem till det bästa valet som samarbetspartner, säger Esben Terstrup, produktionsdirektör, Human Health Production på Chr. Hansen.

Avtalet omfattar installation av en komplett fermenteringslinje inklusive utrustning för uppströms- och nedströmsprocesser. ÅF ansvarar för projektledning, processdesign, elektrisk design, installation, driftsättning/commissioning samt kvalificering av nödvändiga komponenter.

- Det här är ytterligare ett erkännande som stärker ÅF som strategisk samarbetspartner till Chr. Hansen och leverantör av projekt till livsmedels- och läkemedelsindustrin, säger Per Magnusson, divisionschef på ÅF Industry.

Toppbild: Chr. Hansens produktionsanläggning i Roskilde, Danmark. Foto: Chr. Hansen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT