Jonas Gustavsson. Foto: ÅF.

Sep 3, 2018

ÅF expanderar i Finland


Förvärvar bolag specialiserat på elteknik och automation samt mekanisk konstruktion.

ÅF förvärvar Profil-Bau Industrial Oy och skapar därmed en solid bas för vidare expansion inom industriteknik i Finland.

ÅF är marknadsledare i Norden när det gäller industriell teknik och automation. Förvärvet ligger i linje med ÅFs strategi att utvidga sitt erbjudande och komplettera koncernens nuvarande energiverksamhet i Finland.

Profil-Bau är specialiserat på elteknik och automation samt mekanisk konstruktion. De viktigaste kundsegmenten är energi- och industrianläggningar, gruvindustri, kabeltillverkningsindustri, kemisk industri och verkstadsindustri.

”Finland är en intressant marknad och vi har en uttalad ambition att utöka vår verksamhet i landet. Förvärvet av Profil-Bau förbättrar vår närvaro i regionen och stärker vårt erbjudande till industrikunder i Finland”, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef för ÅF.

”Vi är glada att bli en del av ÅF. Marknaden för våra tjänster har växt under de senaste åren och samarbetet med ÅF stärker våra möjligheter att hävda oss i stora energi- och industriautomationsprojekt”, säger Ismo Lehti, VD för Profil-Bau Industrial Oy.

Bolaget har en årlig omsättning på 60 miljoner kronor och 70 anställda i Vanda, Tammerfors och Kuopio. Profil-Bau Industrial Oy kommer att konsolideras av ÅF-koncernen från och med september 2018.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT