Foto: Addtech.

Dec 2, 2020

Addtech förvärvar schweiziskt bolag


Företaget levererar lösningar för specialfordon.

Addtech Power Solutions, ett affärsområde inom Addtechkoncernen, har idag tecknat ett avtal om samtliga aktier i OF-Beteiligungs AG med dotterbolag.

OF Gruppen, med bas i Schweiz, tillhandahåller lösningar för specialfordon så som förarstolar och drivlinor i Centraleuropa och Italien. OF Gruppen har en omsättning på cirka 16 miljoner euro och 35 anställda. 

OF-Gruppen kommer mycket väl att komplettera och stärka Addtechs nuvarande verksamheter inom affärsenheten Customised Solutions och dess fokus på att tillhandahålla lösningar för maskiners effektivitet.

Tillträde sker den 1 december och förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Addtech är en teknikhandelskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde i länken mellan tillverkare och kund. Addtech verkar inom valda nischer på marknaden för högteknologiska produkter och lösningar. Kunderna finns främst inom tillverkande industri och infrastruktur. Addtech har cirka 3 000 anställda i ungefär 130 dotterbolag som drivs under egna varumärken. Koncernen omsätter cirka 11 miljarder SEK. Addtechaktien är noterad på Nasdaq Stockholm. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT