Greta D’Angelo, teknikchef på AMEXCI, och Nicklas Ekstrand, utbildningsansvarig på 3DVerkstan, håller i nya kursen Business innovation in additive manufacturing.

Oct 15, 2018

Additiv tillverkning för yrkesverksamma i ledningsposition


Kursen Business innovation in additive manufacturing riktar sig till produktionschefer, vd:ar, chefsingenjörer och beslutsfattare i tillverkningsindustrin. 

De två svenska 3d-skrivarföretagen AMEXCI och 3DVerkstan arrangerar nu Sveriges första kurs i additiv tillverkning för yrkesverksamma i ledningsposition. 

Målsättningen med kursen är att visa hur additiv tillverkning kan användas för att generera konkurrensfördelar på en starkt konkurrensutsatt marknad. Alla deltagare lär sig från framgångsrika kundfall från världen över, och får stöd och råd i att utveckla egna, innovativa affärsplaner, eller business case, med hjälp av de båda företagens experter inom additiv tillverkning.

– Att utbilda sig är det enklaste sättet att få nya idéer och utforska teknikpotentialen, säger Greta D’Angelo, teknikchef på AMEXCI och en av utbildarna på kursen Business innovation. Det är också ett sätt att skapa medvetenhet och ett bra tillfälle att interagera med andra yrkesverksamma.

– Additiv tillverkning innebär ett paradigmskifte för tillverkande företag och tekniken är här för att stanna, säger Nicklas Ekstrand, utbildningsansvarig på 3DVerkstan. Vi har nu helt nya möjligheter med innovativa tillverkningsmetoder. Men additiv teknik är ett komplext område, som för många kan upplevas som förvirrande. Därför behöver vi den senaste kunskapen och kreativitet för att lösa de utmaningar som vi står inför.

AMEXCI startade förra året på initiativ av finans- och industrimannen Marcus Wallenberg. Företaget ägs av stora internationella företag som Atlas Copco, höganäs, ABB, SAAB och Husqvarna Group. Uppdraget är att påskynda användningen av industriell additiv teknik och bedriva forskning inom nya applikationsområden.

3DVerkstan, med bas i Stockholm och Malmö, hjälper företag inom vertikaler som arkitektur, utbildning och tillverkande industri, med att implementera och använda 3d-skrivarteknik. Företaget erbjuder 3d-skrivarlösningar från marknadsledande företag som Formlabs, Ultimakeroch Markforged, samt 3d-tjänster och utbildningar. 3DVerkstans mission är att göra additiv tillverkning till den mest värdeadderande tekniken detta årtionde.

Business innovation in additive manufacturing ges på engelska och riktar sig till yrkesverksamma i hela Norden. Den första utbildningsomgången hålls den 28 november hos 3DVerkstan i centrala Stockholm.

Klicka här för mer information och anmälan
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT