Foto: Acron.

Jan 9, 2019

3D-printföretaget i Anderstorp stärker erbjudandet genom förvärv


Kommer att kunna erbjuda tjänster redan från idéstadiet med design- och konstruktionslösningar för 3D-printade produkter.

Acron Formservice AB i Anderstorp förvärvar Plastic Engineering Scandinavia AB.

Acron Formservice AB är ledande inom 3D-printing på den svenska marknaden. Med avancerade tekniker för 3D-printing i både plast och metall tillverkar Acron allt ifrån enstaka prototyper till serieproduktion i höga volymer. 

Plastic Engineering Scandinavia AB, även de från Anderstorp, är en konsultbyrå med stor kunskap inom produktutveckling och konstruktion med fokus på plastdetaljer. De har länge hjälpt kunder med innovativa lösningar i allt ifrån idéstadiet till produktionsstart.

Förvärvet förstärker Acrons position som ledande aktör på den svenska AM-marknaden (Additive Manufacturing). Med förvärvet anställs Mattias Johansson, VD och konstruktör på Plastic Engineering, i Acron för att bredda erbjudandet och internt konstruera och optimera design och konstruktion för 3D-printing. Samtidigt löper arbetet med befintliga kunder och projekt på som tidigare.

-Det här är ett viktig steg framåt för oss, meddelar Kenny Johansson, VD, Acron. Den nya kompetensen ger oss en möjlighet att erbjuda en helhetslösning och hjälpa våra kunder redan från idéstadiet med koncept- och konstruktionshjälp. Vi har även sett ett ökat behov av att optimera konstruktionen för 3D-printing för att till exempel spara vikt och tillverkningskostnad, och det känns väldigt skönt att kunna hjälpa till hela vägen in-house.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT