Absolicon

Foto: Absolicon.

Jul 4, 2019

Absolicon får patent på logistiksystem


En uppfinning som förenklar transportena av solfångare.

Absolicon har mottagit besked om att ett svenskt patent kommer att beviljas för en uppfinning tillhörande transportvagnarna för solfångarna. Detta patent har även sökts internationellt via det så kallade PCT-systemet.

Solenergiföretaget Absolicon får svenskt patent på hur man kan enkelt kan transportera och hantera paraboliska solfångare vid installationer runt om i världen.

-Denna uppfinning förenklar i-, och urlastning av solfångarna i containern, säger Patrik Blidefalk, patentingenjör på Absolicon. 

Logistiklösningen innehåller en specialbyggd transportvagn som passar i en 20-fots container och är anpassad för den nuvarande solfångaren T160 men kommer att fungera även för kommande modeller.

Den formella processen innebär att Patentverket nu skickat ut underrättelse om att patent kommer att meddelas vilket innebär att patentet snart kommer att beviljas och bli offentligt. Patentet som nu kommer att beviljas i Sverige har även ansökts via PCT-systemet internationellt och benämns ”Logistics arrangement for carrying objects, logistics stand and logistics system, each comprising a plurality of logistics arrangements”.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    234