Axel Berntsson. Foto: Absolent.

Dec 19, 2017

Absolent utser ny vd och koncernchef


Rekryteras internt.

Styrelsen i Absolent Group AB har utsett Axel Berntsson till ny VD och koncernchef med tillträde den första januari 2018. Axel är idag VD för dotterbolaget Absolent AB dit han rekryterades från sin position som Segment Director på ESAB 2016.

-Axel Berntsson har som framgångsrik ledare för Absolentdelen i koncernen visat att han nu är mogen att ta över ansvaret för hela koncernen efter Tony Landhs tragiska bortgång, konstaterar styrelsens ordförande Mikael Ekdahl.

-Absolent Group är ett bolag med produkter i absolut framkant, en stark och tydlig företagskultur och är väl positionerat på en marknad med positiv utveckling. Vi står inför en spännande framtid och det är en ära att få ta över ett så fint och välskött bolag och tillsammans med teamet ta det till nästa nivå, säger Axel Berntsson.

Innan ESAB var Axel Vice President Supply Management på CPS Color och dessförinnan mana- gentkonsult på Accenture. Axel är 37 år och har en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Det var i oktober som Absolents dåvarande koncernchef Tony Landh avled efter en kort tids sjukdom. Fram till Axel Berntsson axlar koncernchefsposten har styrelsen utsett Absolent Group ABs ekonomichef Ola Burénius till tillförordnad VD och koncernchef.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT