Foto: Absolent.

Aug 14, 2019

Rekordorder till Absolent


Absolent Group har fått sin hittills största order.

Englandsbaserade Cades Ltd, del av Absolent Group, har säkrat en order på 32,6 MSEK från ett stort träbearbetningsbolag i Storbritannien. Ordern är den största som Absolent Group någonsin tagit hem.

Kontraktet innefattar ett stoftutsugssystem samt lagringssilos för träavfall som kommer att vara ATEX-godkända. Installationen av systemet kommer att starta i oktober 2019 och beräknas pågå under 12 månaders tid.

-Det är väldigt glädjande att kunden har valt Cades Ltd för det här projektet. Cades blev en del av Absolent Group i slutet av januari och stabiliteten som det har medfört var en av anledningar till varför Cades vann den här ordern.

-Utöver filter och fläktar, så kommer systemet inkludera 17 rörkanaler från FastClip. FastClip rören tillverkas av Gallito i Storbritannien som är ett annat bolag i Absolentkoncernen. Systemet kommer även att tillämpa Ecogate teknologin som optimerar systemets energikonsumption. Projektet är ett bra exempel på Absolent Groups breda förmåga att tillhandahålla den bästa lösningen för kundens behov efter våra senaste förvärv, säger Filtermist Internationals CEO James Stansfield.
 • Oct 15, 2019

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  Reportage När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  273
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  273
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  14