Foto: Absolent.

Oct 22, 2018

Absolent Group förstärker koncernledningen


Absolent Group AB har förstärkt koncernledningsgruppen med en ny CFO och CIO som kommer ansluta till företaget i januari 2019.

Absolent Group AB: s CFO, Ola Burénius, har aviserat sin pensionsavgång till tidigt 2020. Anna Åkerblad har rekryterats att efterträda honom. Anna har under det senaste årtiondet fungerat som CFO för Axel Christiernsson International AB. Tidigare har hon haft en framgångsrik konsultkarriär hos Deloitte och arbetat som ekonomichef på BIM. Anna kommer att tillföra en bred ekonomisk, operativ och strategisk erfarenhet till bolaget. Ola kommer att vara kvar i Absolent Group tills sin pension för att stödja övergången.

Som en del i Absolent Groups intention att bli branschledare är IT och processutveckling avgörande. Baserat på denna övertygelse har en ny position som CIO inrättats i koncernledningen. Absolent Group har framgångsrikt lyckats knyta Mattias Nurman till positionen. Mattias har en gedigen bakgrund som kombinerar IT konsultation med olika ledningspositioner. Mattias är en erfaren ledare med en betydande erfarenhet av förändringshantering och stor insikt i processer och IT. Mattias kommer närmast från en tjänst som CIO i Reac Group.

"Vi är väldigt stolta och glada över att ha lockat två toppförmågor till vårt koncernlednings- team. Absolent Group upplever en stark ekonomisk tillväxt i kombination med organisations- och kompetensutveckling. Att förstärka organisationen med dessa medarbetare är mycket viktigt för att öka vår kapacitet och förmåga till kontinuerlig utveckling. Vi välkomnar Anna och Mattias till Absolentfamiljen och ser fram emot att samarbeta med dem under den fortsatta uppbyggnaden av Absolent Group", säger Axel Berntsson, VD Absolent Group

Koncernledningen kommer att bestå av följande medlemmar:
Axel Berntsson, CEO
James Stansfield, Vice President
Anna Åkerblad, CFO
Ola Burenius, Koncerncontroller och IR
Jan Berntsson, CTO
Mattias Nurman, CIO
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT