Foto: Absolent

May 3, 2018

Absolent Group expanderar i Storbritannien


Dotterbolaget Filtermists femte förvärv.

Absolent Group AB - en världsomspännande koncern som tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft i maskinindustrin - har via dotterbolaget Filtermist International Ltd ingått avtal om förvärv av verksamheten i Dust Control Limited, Glasgow. Dust Control är ett privatägt bolag som utvecklar och installerar utrustning för damm-, rök-, lukt- och föroreningssystem till industrin.

Det här är Filtermists femte förvärv under de senaste två åren efter att tidigare ha köpt Filtertech, Multi Fan Systems, Dustcheck och Modus Air.

-Detta förvärv kommer att vara till nytta för alla våra bolags kunder. Att ha en lokal närvaro hjälper oss att stärka våra befintliga varumärken i Skottland, medan Dust Controls kunderna kommer att dra nytta av våra omfattande resurser och bred kompetens inom alla områden av industriell luftutvinning och filtrering, säger James Stansfield, VD Filtermist International Ltd.

Bolaget verksamhet och tillgångar kommer att övertas och konsolideras in i Absolent Group den tredje maj 2018. Förvärvet är av en mindre karaktär och bedöms endast ha en begränsad påverkan på resultatet per aktie.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT