Foto: Absolent.

Jan 11, 2021

Absolent gör mångmiljonförvärv


Köper bolag inom storköksventilation.


Absolent Group AB har förvärvat storköksventilationsbolaget Tessu Systems B.V. i Holland för 5,3 MEUR på kassa- och skuldfri basis plus en tilläggsköpeskilling som beror på bolagets resultat under 2021 och 2022.

Tessu har de tre senaste åren haft en snittomsättning på 5,5 MEUR med en EBIT-marginal om ca 29 %. Tessu kommer omgående att konsolideras in i Absolent Group.

-Vi är oerhört glada över att få välkomna Tessus team till Absolentfamiljen. Tessu är en marknadsledare inom storköksventilation i Holland och ett högpresterande bolag med en dedikerad och professionell personalstyrka, säger Axel Berntsson, vd och Koncernchef Absolent Group.

-Vi adderade storköksventilation som en strategisk tillväxtplattform för ett och ett halvt år sedan genom förvärven av Jeven och Interzon. Det vi har sett och lärt oss hittills stödjer vår analys och vårt beslut att gå in i den här branschen för att bygga en global marknadsledare.

-Tessu är en perfekt match med våra befintliga bolag med sin strategiska leveransposition i den centrala delen av Europa och med sin spetskompetens inom design och hantering av storköksventilationssystem. Förvärvet är ett fint tillägg till vår affär och vi ser fram mot att realisera synergier mellan bolagen

Den initiala köpeskillingen, på kassa- och skuldfri basis, är 5,3 MEUR. Vidare finns det en tilläggsköpeskilling om maximalt 6 MEUR som är helt beroende av bolagets resultat under den kommande 24-månadersperioden. Tessu kommer omgående att integreras och konsolideras in i Absolent Group. Förvärvet har finansierats med egen kassa och förväntas att positivt påverka resultatet per aktie för 2021.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT