Foto: Absolent.

Sep 25, 2018

Absolent tecknar avtal med japansk underleverantör till fordonsindustrin


"Mycket glädjande att vi lyckats på en av de svåraste marknaderna med en kund som ställer extremt höga krav"


Absolent Groups dotterbolag Absolent AB har ingått ett samarbetsavtal med en japansk underleverantör till bilindustrin. 

"Vi har en gemensam ambition att skapa luftkvalitet i världsklass i kundens fabriker och kommer att arbeta i ett nära samarbete för att tillgodose deras höga krav på kvalitet och ren luft. Man ställer höga krav på driftsäkerhet, låga driftskostnader och hög reningsgrad med återvinning av skärvätska," skriver Absolent i ett pressmeddelande.

-Detta är ett resultat av vårt ökade fokus på den japanska marknaden, som har hög potential men erkänt höga krav på kvalitet och arbetssätt. Därför är vi extra glada över att kunna säkra detta samarbete i Japan som ger ringar på vattnet globalt, säger Andreas Johansson, President APAC, Absolent AB

Absolent renar industriluft från oljedimma, oljerök och stoft, där typiska källor är olika bearbetningsmaskiner eller pressgjutmaskiner. Majoriteten av kunderna är aktiva inom metallbearbetning, allt från stora jättar som Volvo och Volkswagen till småföretag.

Det nya avtalet är med en japansk koncern som har global närvaro och Absolent har redan erhållit de första orderna för leveranser till Japan, Kina och USA.

-Absolent har det senaste året ökat sitt fokus på att knyta upp de viktigaste globala kunderna som Key Accounts och det är mycket glädjande att vi lyckats på en av de svåraste marknaderna med en kund som ställer extremt höga krav på sina leverantörer. Det är en kvalitetsstämpel på hela Absolent som bolag, säger Axel Berntsson, koncernchef för Absolent Group.

Absolents huvudkontor finns i Lidköping, men Absolent har också dotterbolag i Tyskland, USA, Frankrike och Kina. Tack vare ett välbyggt distributörsnätverk renar företagets utrustningar 56.000.000 m³ luft per timma i Europa, Nord- och Sydamerika och Asien.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT