Nov 2, 2016

Absolent förvärvar Multi Fan Systems


Absolent tillverkar luftfiltreringsprodukter för metallbearbetningsmaskiner och har stora planer på att växa i Storbritannien.

Absolent Group AB tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft från främst metallbearbetningsmaskiner som CNC-maskiner, härdar, pressgjutmaskiner mm. Koncernen är världsomspännande och har nu via dotterbolaget Filtermist International Ltd ingått avtal om förvärv av Multi Fan Systems, en leverantör av centrala utsugningssystem i Storbritannien.

- Filtermists försäljning på brittiska marknaden växte med 26 % mellan 2012 och 2015 och bolaget har fortsatt ambitiösa mål i framtiden. Förvärvet av Multi Fan Systems stärker Filtermists position i segmentet Centralsystem samt inom servicesegmentet för samma kundgrupp, säger Tony Landh, VD Absolent Group AB.

Multi Fan Systems bildades 2001 och är baserat i Stourbridge, West Midlands. De är specialiserade på design, projektering, leverans och installation av större centrala filter- och utsugningssystem för industrin.

Multifans försäljning 2016 förväntas uppgå till 19 MSEK. 

Köpeskillingen anges inte på begäran av säljaren, men Absolent skriver i ett pressmeddelande att köpeskillingens storlek, i förhållande till Absolent Groups omsättning, är av mindre värde och att förvärvet
förväntas bidra positivt till vinst per aktie från start.

Bolaget kommer att konsolideras in i Absolent i slutet av 2016
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    39