Nov 2, 2016

Absolent förvärvar Multi Fan Systems


Absolent tillverkar luftfiltreringsprodukter för metallbearbetningsmaskiner och har stora planer på att växa i Storbritannien.

Absolent Group AB tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft från främst metallbearbetningsmaskiner som CNC-maskiner, härdar, pressgjutmaskiner mm. Koncernen är världsomspännande och har nu via dotterbolaget Filtermist International Ltd ingått avtal om förvärv av Multi Fan Systems, en leverantör av centrala utsugningssystem i Storbritannien.

- Filtermists försäljning på brittiska marknaden växte med 26 % mellan 2012 och 2015 och bolaget har fortsatt ambitiösa mål i framtiden. Förvärvet av Multi Fan Systems stärker Filtermists position i segmentet Centralsystem samt inom servicesegmentet för samma kundgrupp, säger Tony Landh, VD Absolent Group AB.

Multi Fan Systems bildades 2001 och är baserat i Stourbridge, West Midlands. De är specialiserade på design, projektering, leverans och installation av större centrala filter- och utsugningssystem för industrin.

Multifans försäljning 2016 förväntas uppgå till 19 MSEK. 

Köpeskillingen anges inte på begäran av säljaren, men Absolent skriver i ett pressmeddelande att köpeskillingens storlek, i förhållande till Absolent Groups omsättning, är av mindre värde och att förvärvet
förväntas bidra positivt till vinst per aktie från start.

Bolaget kommer att konsolideras in i Absolent i slutet av 2016
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    74

SENASTE NYTT