Foto: Absolent

Mar 2, 2018

Absolent förvärvar franskt företag


Verksamheten innefattar projektering, försäljning och service av oljedimfiltreringsanläggningar.

Absolent Group AB - en världsomspännande koncern som tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft i maskinindustrin - har idag via dotterbolaget Absolent SAS ingått avtal om förvärv av verksamheten i PPM (Pour Produire Mieux).

PPM är ett privatägt bolag utanför Clermont Ferrand i Frankrike med inriktning på projektering, försäljning och service av oljedimfiltreringsanläggningar.

Olivier Jacques, Europachef på Absolent AB och Managing Director på Absolent SAS kommenterar:

-Den här möjligheten ligger helt i linje med vår plan att kontinuerligt stärka vår lokala närvaro och förmåga att leverera helhetslösningar till våra kunder. Detta från projektering till nyckelfärdig installation och underhåll. För att garantera bästa möjliga lösning till våra kunder är det viktigt för oss att bemästra och kontrollera alla stegen i kedjan lokalt. Det här tillskottet till vår affär stärker vår tekniska förmåga i Frankrike där vi startade upp med eget säljbolag för ett år sedan.

Bolaget verksamhet och tillgångar kommer att övertas och konsolideras in i Absolent Group den 1 mars 2018. Förvärvet kommer kortsiktigt endast ha en begränsad påverkan på koncernens försäljning och resultat.

Absolent har över 20 år i branschen och renar industriluft från oljedimma, oljerök och stoft. Typiska källor är olika bearbetningsmaskiner eller pressgjutmaskiner som genererar oljedimma, oljerök eller stoft.

PPMLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT