Axel Berntsson. Foto: Absolent.

May 22, 2018

Absolent gör rekordkvartal


Såväl omsättning som rörelseresultat ökade rejält.

Omsättningen blev 146 Mkr (116), en ökning med 26% med ett rörelseresultat (EBITA) på 33 Mkr (24), en ökning med 37% jämfört med motsvarande period föregående år. 

"Första kvartalet var starkt på i princip alla områden. Försäljningen ökade något över förväntan och orderingången har varit hög. Återigen sätter vi rekord för rörelseresultat i ett kvartal och försäljningen är klart högre än något tidigare förstakvartal", säger koncernchef Axel Berntsson.

"Än mer glädjande är dock att vi som organisation blivit starkare. Vi har tagit rätt steg i vårt effektiviserings- och förbättringsarbete. Vi har förtydligat vår strategi och fått ett större fokus på implementering. Vår personalstyrka har växt sig starkare och våra processer blivit tydligare och effektivare. Vårt arbete med att vara redo för fortsatt lönsam tillväxt
fortgår därmed enligt plan."

Absolent Group AB är en världsomspännande koncern som tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft från metallbearbetningsmaskiner såsom CNC- maskiner, härdar, pressgjutmaskiner mm. Koncernen har sitt huvudkontor i Lidköping, Sverige och består idag av tre huvudsakliga varumärken – Absolent AB, Bristol och Filtermist.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123