Sep 22, 2016

ABB tar Kanada-order om 85 miljoner dollar


Ultrahögspända brytare och transformatorer ska stödja uppgradering av elnätet i Quebec.

ABB har tagit hem order värda mer än 85 miljoner dollar på att uppgradera luftisolerade ställverk (AIS) och överföringsnätet i Quebec med avancerade högspänningsbrytare, krafttransformatorer och shuntreaktorer. Uppgraderingen drivs av den ökande efterfrågan på el och behovet att integrera nya källor av förnybar energi. Beställare är det ledande kanadensiska kraftbolaget Hydro-Québec (HQ).

HQ driver ett av de största 800kV-näten i världen, varav stora delar byggdes upp på 1960- och 1970-talet. ABB har varit engagerat i moderniseringen av dess kraftinfrastruktur under flera decennier.

”Vi är glada att kunna fortsätta stödja Hydro Quebec i arbetet att stärka Kanadas kraftinfrastruktur”, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. ”ABB:s ledande spetsteknik bidrar till att öka anslutningen av förnybar energi, leverera mer el och förbättra kraftöverföringen över långa avstånd. Ultrahögspänd kraftöverföring är ett nyckelområde i vår strategi Next Level och en viktig differentieringsfaktor för ABB.”

I uppdraget ingår att designa, leverera och driftsätta de avancerade högspänningsbrytarna med polymerisolatorer för att göra dem säkrare och robustare. ABB ska också designa, tillverka och leverera 450 MVA autotransformatorer och 735kV shuntreaktorer.

Brytare är essentiella komponenter i elkraftsanläggningar för att säkerställa tillförlitlig och effektiv brytning av spänningen. ABB:s högspänningsbrytare är de mest använda brytarna i drift runtom i världen och står för en kostnadseffektiv, ekoeffektiv och beprövad lösning.

Transformatorer är en nyckelkomponent i elnät för att uppnå effektiv och säker omvandling av el mellan olika spänningsnivåer. ABB:s transformatorportfölj omfattar krafttransformatorer upp till 1 200 kV, torr- och oljeisolerade distributionstransformatorer, traktions- och specialtransformatorer samt tillhörande servicetjänster och komponenter.
 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  202
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  121
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  65
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT