Fr v: ABB:s Chief Digital Officer Guido Jouret tillsammans med Lena Stridsman, Digital Lead för ABB Sverige, Åsa Ekblad, ansvarig för ABB Ability™ Center i Västerås och Johan Söderström, vd för ABB Sverige under invigningen av ABB Ability™ Center den 2 oktober 2018. Foto: Kim Norman.

Oct 18, 2018

ABB Sverige växlar upp inom digitalisering


Den nybildade funktionen Digital Operations löper tvärs över ABBs divisionsstruktur och företaget lovar digitalisering på riktigt när det är dags för höstens Sverigeturné.

Digital Operations är en ny funktion för utveckling och leverans av digitala projekt och tjänster från ABB:s samtliga fyra divisioner.

-Vi på ABB växlar nu upp för att stötta våra kunder i nästa steg av deras digitala transformering. Genom att samla digital kompetens i en ny funktion skapar vi en genomförande- och leveransorganisation av digitala tjänster i världsklass från ABB. Digital Operations bistår kunderna med stöd under hela processen, från försäljning till utveckling och leverans av digitala projekt och tjänster”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Målgruppen för ABB:s funktion Digital Operations är kunder inom samtliga branscher, exempelvis processindustri och kraftbolag. Digital Operations löper tvärs över ABB:s divisionsstruktur och kombinerar global expertis med lokal närvaro. Funktionen ger möjlighet att snabbt nå marknaden och säkerställa hög kvalitet samt att tillsammans med kund skapa nya värden med digital teknik.

I Digital Operations arbetsprocess kommer ABB:s nya ABB Ability™ Center i Västerås att spela en central roll. Centret ger kunder möjlighet att tillsammans med ABB:s experter utveckla kundnära digitala lösningar och affärsmodeller. I funktionen ingår även Collaborative Operations Center, ABB:s globala center för digitala tjänster som exempelvis övervakning, analys och optimering. Nyckelkompetenserna finns bland annat inom IT-arkitektur, projektledning och cyber security.

-Digitalisering är en oerhört viktig faktor för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Nya arbetssätt och ökad konnektivitet möjliggör digitala tjänster där vi kan kroka arm med våra kunder. Vi kan komma närmre deras vardag och vara både ett operativt stöd i process och drift, samt en strategisk partner i deras digitala resa, säger Martin Björnmalm, ansvarig för försäljning och affärsutveckling inom Digital Operations i Sverige.

-Kundens behov ringas in genom kreativa workshops i ABB Ability™ Center. Vi samarbetar med ABB:s expertkompetens på global nivå samt med spetskompetens inom AI, artificiell intelligens och AR, förstärkt verklighet, från forskningsenheten Corporate Research. Allt för att leverera de bästa lösningarna, säger Mathias Nygren, ansvarig för projekt- och leveransverksamheten inom Digital Operations och för Collaborative Operations Center i Sverige.

Under hösten åker ABB för andra året i rad på turné för att dela med sig av ett axplock av de digitaliseringsprojekt som företaget genomfört tillsammans med kunderna. ABB kommer att besöka tio orter runt om i Sverige för att träffa våra kunder. Förra året deltog cirka 2 000 personer under turnén.

Lena Stridsman, ABB.

ABB besöker följande orter:

25 oktober         Sundsvall

6 november        Karlstad

8 november        Jönköping

13 november     Luleå

15 november     Umeå

20 november     Norrköping

22 november     Göteborg

28 november     Västerås

29 november     Stockholm

6 december        Malmö

Agenda:

  •  Inledning - Tillsammans för Sveriges konkurrenskraft
  •  Digitalisering på riktigt (Lena Stridsman, Digital Lead ABB Sverige)
  •  Hur möter E.ON och Göteborg Energi framtiden för ett hållbart samhälle? (Vi pratar bland annat om utmaningarna med att integrera förnybar energi i våra befintliga elnät, begränsningar i effekt och hur digitalisering kan vara en del av lösningen)            
  •  Produktivitet, tillgänglighet och hållbarhet. Vad sker hos SCA, Ericsson och CLIMEON
  •  Elektroautomatik - i framkant med virtuell idrifttagning. Effektiv produktion hos Cejn
  •  Pågen - ett ansvarsfullt företag (digitalisering ur ett underhållsperspektiv)
  •  Nästa steg i din digitala transformering (ABB presenterar det nyöppnade ABB Ability Center där vi utvecklar lösningar tillsammans med kunderna)
  •  Gästerna reflekterar – diskussioner från scen med kunder och experter från ABBLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT