Foto: ABB.

Jul 3, 2018

ABB slutför förvärv av GE Industrial


Stärker ABBs globala ställning som nummer 2 inom elektrifiering.

ABB har slutfört sitt förvärv av GE Industrial Solutions (GEIS), GE:s globala verksamhet för elektrifieringslösningar, den 30 juni 2018. Transaktionen, som tillkännagavs den 25 september 2017, förväntas läggas på det operativa resultatet per aktie år ett.

Transaktionen på 2,6 miljarder dollar ger en avsevärd potential för värdeskapande i ABB, inklusive tillväxtmöjligheter som kan utnyttjas genom att man kopplar samman ABB:s digitala erbjudande ABB Ability™ med GEIS stora installerade bas. ABB förväntar sig att år fem realisera cirka 200 miljoner dollar i årliga synergieffekter, vilket är avgörande för att föra upp GEIS till ett resultat som motsvarar andra i branschen.

-Vi är mycket glada att kunna välkomna GE Industrial Solutions till ABB”, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. ”Sammanslagningen stärker ABB:s position som världsledande inom elektrifiering och snabbar upp vår tillväxt och konkurrenskraft på viktiga marknader, i synnerhet i Nordamerika. GEIS är ett av Thomas Edisons första företag och utgör därmed elektrifieringens vagga – ett arv vi kommer att bevara och bygga vidare på när nu GEIS är en del av ABB.”

GEIS kommer att integreras med ABB:s division Electrification Products (EP) som leds globalt av Tarak Mehta, i form av en ny affärsenhet under namnet Electrification Products Industrial Solutions (EPIS). Stephanie Mains, som tidigare var vd och koncernchef för GE Industrial Solutions, kommer att leda den nya affärsenheten som Managing Director. Som en del av transaktionen har ABB etablerat en långsiktig strategisk leverantörsrelation med GE för att tillhandahålla produkter och lösningar från hela ABB-portföljen. En långvarig rättighet att använda varumärket GE ingår också i förvärvet.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT