ABB Robot Control Mate 1.

Apr 30, 2020

ABB skapar möjligheten att hantera robotar från PC


Expanderar RobotStudio med möjligheten att hantera SCARA-robotar från en PC.

RobotStudios nya tillägg Robot Control Mate möjliggör för användare att enkelt hantera och styra SCARA-robotar direkt från sina laptops och datorer.

ABB har förenklat användningen av sina populära SCARA-robotar genom att ge användaren möjlighet att hantera och styra robotarna från sin PC genom RobotStudio®, ABB:s programvara för simulering och offline-programmering.

Robot Control Mate är ett tillägg till RobotStudio och möjliggör för användaren att hantera, lära och kalibrera robotar från sin PC, vilket gör det enklare än någonsin att kontrollera rörelserna hos en SCARA-robot. För första gången någonsin kan ABB:s programvara för offline-programmering användas för att kontrollera de fysiska rörelserna hos en robot i realtid. Robot Control Mate möjliggör även robotprogrammering när en FlexPendant inte är på plats.

Robot Control Mate kommer först finnas tillgänglig på den takmonterade roboten IRB 910INV och kommer rullas ut till andra robotar i ABB:s portfölj senare under året

RobotStudio är industrins ledande PC-baserade lösning för programmering, konfigurering och virtuell driftsättning innan installation. ABB:s RobotStudio erbjuder en komplett digital tvilling av ett installerat system i en produktionslina. Verktyget för offline-programmering möjliggör för användare att skapa, simulera och testa en fullständigt robotinstallation i en virtuell 3D-miljö utan att behöva störa sin faktiska produktionslina. Det innebär att nya produktionslinor kan installeras snabbare och köras igång i full hastighet utan överraskningar under drifttagningen – en kritisk fas för tillverkare i och med dagens massanpassning och kortare produktlivscykler.

”Att förenkla installering, programmering och styrning av robotar  är en viktig del av vår strategi eftersom det erbjuder våra kunder så många fördelar, till exempel att de lättare kan lära sig uppgifterna samt få små och medelstora företag att bli nya robotanvändare”, säger Darren Hung, Global Product Manager for small robots på ABB. ”Genom att lägga till funktionen Robot Control Mate till RobotStudio blir det nu ännu enklare att ta fram automatiseringslösningar med hjälp av robotar, samtidigt som användare kan dra nytta av den ökade flexibiliteten genom att styra sina robotar från sina laptops.”

Delta i vårt kostnadsfria webbinarium den 28 maj klockan 09:00 CEST för att lära dig mer om RobotStudios nya tillägg Robot Control Mate, eller besök https://new.abb.com/products/robotics/robotstudio/robot-control-mate för mer information.

ABBLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Reportage

    Nya eldrivna Merca-vanen till Sverige

    Mercedes-Benz satsar enorma belopp på elektrifiering av sitt utbud. Nu svensk säljstart för nästa modell på tur - en elektrisk storkombi.
    181