Sep 27, 2016

ABB satsar på digitalisering under Scanautomatic & Processteknik


2016-09-27 – Den 4-6 oktober medverkar ABB på mässan Scanautomatic och Processteknik i Göteborg under temat digitalisering. I monter B03:32 visas innovativa produktnyheter, avancerade servicetjänster och effektiva lösningar för att utveckla dagens industri och framtidens smarta fabrik.

ABB:s monter innehåller lösningar inom maskinsäkerhet, lågspänningsprodukter, motorer och drivsystem, styrsystem och instrument, lågspänningsställverk och service.

”I år kommer vi att satsa extra mycket på att visa fördelarna med Internet of Things, Services and People – ABB:s erbjudande inom digitalisering och hur vi kan hjälpa våra kunder med säkrare beslutsunderlag, ökad produktivitet, bättre resursanvändning, lägre kostnader och högre säkerhet”, säger Björn Sandberg, ABB:s projektledare för mässan.

I arbetet med att utveckla en ny, smartare och mer hållbar industri presenteras EKIP smart vision – en ny molnbaserad plattform med konstant övervakning och analys av elförbrukning, energikostnader och beteende, och Drivetune, en applikation för smartphone som ansluter trådlöst till ABB:s frekvensomriktare via Bluetooth. En annan tjänst är MyABB som samlar hela ABB:s utbud av webbaserade tjänster. Kundportalen ger en fullständig bild av livscykelstatus och garantivillkor för registrerade ABB-installationer med e-handelsfunktion.

”Vi kommer att bygga upp en robotcell tillsammans med SKF där roboten lyfter och transporterar ett antal innerringar från SKF. Vid sidan av robotcellen visar vi på en skärm virtuell drifttagning av samma robotcell där alla rörelser och signaler från olika sensorer har testats och verifierats i datorn. Vi härmar helt enkelt verkligheten, det vill säga hur roboten ska fungera i sin produktionsmiljö genom emulering och simulering. Vi behöver inte längre några ritningar, allt görs i datormiljö, testas och verifieras innan robotcellen byggs”, säger Björn Magnusson, chef för ABB:s Business Center i Göteborg.

Några nyheter som hjälper till att öka säkerheten inom industrin är larmhanteringen Alarm Life Cycle Management och Cyber Security för skydd mot potentiella säkerhetshot. Ljusskyddsserien Orion som används för att upptäcka om en person eller ett föremål befinner sig i ett farligt område är en annan produkt som bidrar till att trygga arbetsmiljön.

Kunskap för Sveriges industriella digitalisering
Under tisdagen den 4 oktober arrangeras Automation Summit som lyfter frågor inom både teknik- och marknadsutveckling kring utvecklingen av dagens och framtidens industri. Från ABB deltar Björn Jonsson, divisionschef på ABB Process Automation och ordförande i Automation Region, och Tomas Lagerberg, Global Technology Manager Food & Beverage på ABB.

På mässgolvet arrangeras föreläsningar och seminarier med flera experter och nyckelpersoner från industrin. ABB medverkar i programmet med Johan Granström, produktchef för divisionen Process Automation, och Henrik Persson, Technical Team Leader AS (Cyber Security) på service, under ämnena operatörseffektivitet och cyber security.

Innovation prisas
ABB är nominerat till årets Scanautomatic-pris för den nya rostfria motorn som uppfyller dagens tuffa krav på energieffektivitet, klass IE3. Priset ges för att belöna innovativa produkter som ställs ut på mässan och är av stort intresse för industriell automation och processautomation.

abbLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT