Teamet från SynerLeap prisades för sitt arbete med startups. Från vänster: Camilla Kullborg, Head of Robotics & Automation, Peter Löfgren, Managing Director, Rolf Lindström, Communications manager, Gaetana Sapienza, Head of Operations, Martin Olausson, Head of Business Development och Marie Wall, startupansvarig på Näringsdepartementet, som också var prisutdelare. Foto: Elias Ljungberg

Nov 23, 2017

ABB:s tillväxthub SynerLeap prisas för sitt arbete med svenska startups


ABB är det storföretag som jobbat allra mest med matchmaking med startups av de 37 storföretag som deltagit i Ignite Sweden under 2017, vilket därför uppmärksammades med en utmärkelse som nu delas ut för första gången.

Under Ignite Sweden Day på torsdagskvällen den 16 november på Münchenbryggeriet i Stockholm mottog ABB:s tillväxthub SynerLeap priset ”Ignite Sweden Startup Engagement” för att ha genomfört mest matchmaking med startups under 2017.

Ignite Sweden är ett projekt som syftar till att skapa fler kommersiella samarbeten mellan stora företag och små innovativa startups. Projektet startades vid årsskiftet 2016/17 och har under året matchat 37 storbolag med över 140 tech startups från hela Sverige i över 600 behovsbaserade möten.

Motiveringen löd:

Som ett steg i sin växande roll i startup-communityn och sin satsning på att hitta modeller som möjliggör samarbete med startups har denna industriella ledare under året träffat hela 68 startups genom Ignite Sweden. Genom att involvera ett flertal olika affärsområden i aktiviteterna, har ABB:s tillväxthub SynerLeap underlättat för startups att bygga ut sina nätverk inom en global organisation; en nyckel för att kunna identifiera konkreta affärsmöjligheter.

-Projektet är fantastiskt arrangerat av Ignite Sweden med Stina Lantz i spetsen. Det har varit ett privilegium att med ett team bestående av tio ABB-kollegor från olika enheter och roller gemensamt med SynerLeap ha genomfört matchmaking med högintressanta startups. Här bygger vi Sveriges framtid tillsammans, det kommer att märkas, säger en stolt Peter Löfgren, vd för SynerLeap.

-Det är mycket glädjande att SynerLeap har blivit en viktig del av ABB där vi öppnar upp för snabbväxande startupps med värdeerbjudanden för industrin. Vi ser redan resultat i form av mer värdeskapande samarbeten och snabbare innovationstakt. Tack till Peter och teamet på SynerLeap som drivit utvecklingen på ett mycket bra sätt, tillsammans med våra affärsenheter, kunder och partners, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige. 

Bakom Ignite Sweden står inkubatorerna STING , LEAD och startup-huben THINGS . Projektet är nationellt, drivs i samarbete med Swedish Incubators and Science Parks och är finansierat av Vinnova .

SynerLeap, (www.synerleap.com ), är en tillväxthub startad av ABB september 2016. Den ger ABB tillgång till innovativ teknik och tillväxtdrivna entreprenörer samtidigt som startup-företagen i SynerLeap får chans att ta del av ABB:s nätverk, laboratorier och kunskap. Det skapar ett ekosystem där små teknikföretag kan växa och vidga sig på en global marknad inom tre områden: industriautomation, robotik och energi. Idag finns det 19 företag i SynerLeap.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT