Dec 16, 2016

ABB-roboten YuMi stod för underhållningen i Ford-fabriken


DJ Yumi spelade plattor med erkända DJ Yoda. Ford är en av de första biltillverkarna som satsar på ett nära samarbete mellan människor och robotar vid monteringsbanden. De kallar dem co-bots.

Robot-DJ:n ”YuMi” spelade, tillsammans med erkända DJ Yoda, upp plattor vid en mäktig presentation av nya Ford Fiesta i Köln i förra veckan. Tillsammans med DJ Yoda spelade de båda upp plattor för att fira nya Ford Fiesta och bilens 40 år långa framgångssaga.

Människor och robotar jobbar hand i hand
Ford är en av de första biltillverkarna som satsar på ett nära samarbete mellan människor och robotar vid tillverkningsfabrikernas monteringsband. Robotarna använder högteknologiska sensorer som direkt känner av om händer och fingrar är i vägen under monteringsprocessen – allt för en ökad säkerhet.

Robotar används vid produktion av Ford Fiesta
Fords robotar, även kallade co-bots, används i första hand för att hjälpa Fords montörer att fästa stötdämpare i Fiesta-modellerna – en uppgift som kräver precision, styrka och fingerfärdighet. Tillsammans med robotarna kan montörerna leverera ett perfekt resultat gång efter gång. 

Titta in i Ford-fabriken:
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT