Foto: ABB

Apr 24, 2017

ABB på Hannovermässan 2017, visar kundvärde i digital tidsålder


ABB:s tekniska innovationer hjälper kunderna att ta tillvara på de möjligheter energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen ger

ABB presenterar sin branschledande portfölj med digitala lösningar, ABB Ability™, vid årets Hannovermässa 24–28 april, och anknyter till mässans slogan ”Integrated Industry – creating value”. Portföljen ABB Ability består av fler än 180 digitala lösningar som använder Industrial Internet för att skapa digitalt uppkopplade enheter, system och tjänster som avsevärt ökar produktiviteten, halverar underhållskostnaderna och minskar energianvändningen med nästan en tredjedel i dagens digitala tidsålder.

Utbudet av digitala lösningar inom ABB Ability består av prestandahanteringslösningar för industrier som är beroende av anläggningar och system, styrsystem för processindustrier, fjärrövervakningstjänster för robotar, motorer och maskiner, styrlösningar för byggnader och offshoreplattformar samt laddinfrastruktur för elfordon. Ett antal av speciallösningarna fokuserar på kraftstyrning till datacenter.

Dessutom kommer ABB att presentera den senaste utvecklingen inom HVDC Light™ – den banbrytande tekniken företaget uppfann för 20 år sedan och som har gjort överföring av stora mängder elektricitet över ännu större avstånd ekonomiskt och tekniskt möjlig. Idag är ABB:s division Power Grids den givna partnern för nationella och regionala elnät i hela världen när man ska bygga eller uppgradera sin kraftinfrastruktur.

En annan milstolpe som kommer att visas upp är ABB Ability™ Smart Sensor i fickformat för elmotorer. Den introducerades på Hannovermässan 2016 och är nu tillgänglig för den europeiska marknaden och lanseras snart i USA. Baserat på smart sensorteknik kan ABB:s innovativa lösning för tillståndsövervakning omvandla miljontals lågspänningsmotorer till intelligenta, uppkopplade maskiner. Enligt ABB kan förutsägande underhåll baserat på data från lösningen bidra till att minska driftstoppen med upp till 70 procent, förlänga motorlivslängden med så mycket som 30 procent och minska energiförbrukningen med upp till 10 procent. Sensorerna kan fabriksmonteras på nya motorer eller eftermonteras på redan installerade motorer på bara några minuter. De finns för både motorer från ABB och andra motorer.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 anställda. www.abb.com

abbLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT